Nieuwe iPhone (keynote gelekt)

Binnen een klein half uurtje start de nieuwe Keynote van Steve Jobs. Telkens weer zijn de vewachtingen hooggespannen, en meestal lost Apple wel die verwachtingen wel in. De meesten onder ons verwachtten vorige keer al een vernieuwde versie van de iPhone, maar er werd slechts een verhoging van de geheugencapaciteit voorgesteld. Ik ben absoluut tevreden over mijn 8 gig versie, maar ik mis toch wel iets, Stevie…

Het surfen, mailen, Facebooken, twitteren, MSNen, forumen, loopt als een trein op een wifi netwerk, maar als je op de baan bent, voel ik mij toch niet echt connected. Logisch want EDGE is crappy en te duur om in België te te internetten. Een 3G versie kan die enige handicap wél wegwerken. And guess what; vanavond komt ‘ie eraan.

De 3G-versie moet de iPhone enerzijds aantrekkelijker maken voor zakelijke gebruikers, die vandaag nog vooral hun toevlucht nemen tot toestellen zoals de Blackberry van het Canadese bedrijf RIM. Anderzijds is de nieuwe iPhone ook beter geschikt voor de West-Europese markt, waar er al een vrij grote dekking bestaat door 3G-netwerken.

Onder meer in ons land heeft Apple gewacht op de 3G-versie om de iPhone op de markt te brengen. Onlangs raakte bekend dat Mobistar het toestel in exclusiviteit zal mogen verkopen. Maar het is nog altijd niet geweten wanneer het precies te koop zal zijn, tegen welke prijs, en of de exclusiviteit van Mobistar beperkt is in de tijd. Daar zullen wellicht vanavond of morgen meer details over bekend zijn.

Niet alleen dit zal voorgesteldworden, maar andere goodies als: OS X Leopard voor Mac-computers, OS X voor de iPhone en de iPod Touch . Het is de eerste keer dat Apple een specifiek programma heeft voor ontwikkelaars van mobiele applicaties.

Nog voor het einde van het jaar hoop Jobs dat er 10 miljoen van zijn iPhones verkocht zullen zijn. Als hij daar in slaagt zal hij juist 1% van de mobiele telefoniemarkt veroverd hebben.

Iemand iPhone 8 gig (EDGE) kopen? 😉

Advertenties

1 Response to “Nieuwe iPhone (keynote gelekt)”


  1. 1 nonkel marc juni 15, 2008 om 7:21 pm

    ha ha ha, wisselen tegen een CLASSIC (nokia 3210)
    grapje


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s
Hello world

View Kristof Janssens's profile on LinkedIn

Add to Technorati Favorites

Janso is delicious

Janso tweeting

Bloggup

a

Janso's photostream

Pagina’s

juni 2008
M D W D V Z Z
« Mei   Jul »
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30  
Advertenties