Times are changing

Een tweetal jaar geleden begon ik met bloggen, en toen was het echt the thing to do voor webfreaks. Ik ben zelf eerder begonnen uit nieuwsgierigheid, niet omdat ik het écht wou doen. Naarmate de tijd vorderde, kreeg ik wel de smaak te pakken – het werd een hobby om dagelijks te zien hoeveel bezoekers m’n blogje trok en wat de reacties waren op m’n hersenschimmen.

Er doken gedurende die twee jaar meer en meer digitale kladblokjes op, de ene al wat interessanter dan de andere, maar allemaal overtuigd van het feit dat ze boeiende content schreven. Nu twijfel ik toch aan het feit of bloggen zo interessant blijft – om een deftig artikeltje te schrijven ben je toch weer een kwartiertje bezig, het moet allemaal sneller gaan nowadays. Eerst snoepte Twitter al heel wat bloggers weg, maar nu is er ook Facebook: Twitter for the masses. Bij het grote publiek is Twitter geen hit, en bij de rasechte Twitterati rijst er toch meer en meer frustratie over het feit dat de online service meer down dan up is.

Nu met de iPhone ook het eerste degelijke mobiel platform is gelanceerd, zal het microbloggen bigger worden, niemand schrijft immers een epistel met z’n  mobieltje. Op dit gebied ligt Facebook mijlen ver voor op de concurrentie. Het platform is geoptimaliseerd voor mobiel gebruik, het loopt als een trein, je kan snel wat zaken aanpassen, uploaden, berichten sturen, een event organiseren, …

MySpace is nog steeds de social network giant (200 mil users), maar de strategische shift die Facebook het voorbije kwartaal ondergaan heeft, zullen ze heus wel voelen bij Myspace. Vooral de manier waarop mogelijke vrienden gelinkt worden aan elkaar en het nieuwe Instant Messaging systeem maken een groot deel van het succes uit.

Of Facebook nu ook effectief gebruikers van MSN en Netlog (2,3 mil users in Vlaanderen – gemiddelde bezoektijd 19 min) gaat afsnoepen is nog maar de vraag. Het voordeel van Facebook op MSN is dat je er geen externe software voor nodig hebt en dat je er veel makkelijker vrienden mee terugvindt, natuurlijk is MSN in onze omstreken de absolute nr. 1 op gebied van IM. Wat Netlog nu net zo populair maakt, is mij nog steeds niet duidelijk.

Veronderstellingen… 🙂

Advertenties

0 Responses to “Times are changing”  1. Geef een reactie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s
Hello world

View Kristof Janssens's profile on LinkedIn

Add to Technorati Favorites

Janso is delicious

Janso tweeting

Bloggup

a

Janso's photostream

Pagina’s

juni 2008
M D W D V Z Z
« Mei   Jul »
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30  
Advertenties