Why so serious?

Gisteren overhaald door m’n broer om toch eens naar “The Dark Knight” te gaan zien. Ik ben geen fan van het superhero-genre, sla bewust reviews over op andere blogs en wou niet meedoen aan het collectieve gehuil over Ledger. Bij de release van de film had de halve blogwereld direct een ticket gekocht en een review geschreven. So I’m the laggard here. ūüôā

Wat¬†mij absoluut wel omvergeblazen had, was de¬†marketingcampagne die¬†deze film in de markt gezet had. Een investering van 10¬†miljoen dollar die na weekend¬†1 ruimschoots terugverdiend was (box office 93 mil $). Soit…¬†hier zou dus geen review over volgen.

TOCH.

Na van cinemazaal veranderd te zijn, door technische problemen bij Kinepolis, kon het 2u40 minuten durende Batman epos beginnen. Puur genot. Ik had de voorgaande Batmans ook gezien, en die waren OK, maar niet meer dan dat. Er zat nog iets te veel super hero in. In deze versie snijdt Christopher Nolan een veel donkerder, luguberder kantje aan Рdat was vroeger juist het missende element was in de Batman films.

Bruce Wayne (Christian Bale) heeft het wel gezien om als black vigilante door Gotham te scheuren en toch de oorzaak te zijn van onschuldige burgers. Hij kan echter zijn eeuwig gevecht met de Joker, dat nu echt wel een strijd is, niet opgeven. De onderliggende haat-liefde-verhouding tussen de twee hoofdacteurs is interessant om volgen.

Voor één keer was niet Batman de hoofdacteur, maar wel The Joker. Een onwaarschijnlijke vertolking van Ledger die Jack Nicholson zonder twijfel van de Jokertroon stoot. Zijn onfortuinlijke dood geeft deze film toch dat kleine extra.  Ook als Ledger niet aan zijn einde was gekomen na de opnames, was hij nog steeds de beste Joker ooit geweest. Soit, ik ga dus niét collectief meehuilen.

Why so serious?

Advertenties

0 Responses to “Why so serious?”  1. Geef een reactie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s
Hello world

View Kristof Janssens's profile on LinkedIn

Add to Technorati Favorites

Janso is delicious

Janso tweeting

Bloggup

a

Janso's photostream

Pagina’s

augustus 2008
M D W D V Z Z
« Jul   Sep »
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Advertenties